Matí perfecte el que s'ha viscut a Castelldefels en l'estrena de les seleccions catalanes S16 i S18 en el Campionat Autonòmic.

Els conjunts infantil i cadet de la Ginesta rebien les Balears en un duel que es presumia assequible per als quadribarrats però no fàcil, doncs l'equip rival sempre ha presentat dificultats.

Segona part imparable dels S16

Han arrencat els S16 amb un enfrontament de dues meitats molt diferenciades. Si bé Catalunya ha començat com un tro amb l'assaig de Gonzalo Golubenko al minut 4 i un altre poc després d'Israel Raigón que mostrava el 12 a 0, els balears han respost al minut 24 per apropar-se fins el 12 a 5.

L'empenta catalana ha servit per marxar al descans amb més aire gràcies a la marca d'Aniol Franch, i a la represa els de Gonzalo Beltrán han posat una marxa més.

Després d'un intercanvi de marques que dibuixava un resultat de 24 a 10 en els primers compassos de la segona meitat, els quadribarrats han posat la directa per endur-se el partit.

Fins a cinc assajos (tres de Nico Pérez) ha anotat el conjunt català al camp del Pi Tort de Castelldefels, assegurant-se els primers 5 punts del Campionat Autonòmic amb el 57 a 10.

UZ5A9131

Victòria treballada dels S18

Actuació molt seriosa dels S18 de la Ginesta. El conjunt de Jordi Justícia ha superat un equip balear molt físic i guerrer que no ha baixat mai els braços.

Començant molt bé amb el try de Mario González, Catalunya ha demostrat de seguida que tenia les idees molt clares en atac, obrint amb precisió l'ovalada fins les ales.

Dues marques més dels locals donaven un bon coixí als catalans, dominadors del matx, però les Balears han respost amb un assaig que posava el 19 a 5 en el marcador.

Demostrant capacitat de reacció, David Hinojosa ha aprofitat una bona jugada d'equip per ampliar la diferència fins el 26 a 5 just abans de marxar al descans.

La segona part ha estat un repte diferent per als quadribarrats, que han defensat els primers 20 minuts amb ungles i dents (fins i tot durant 10 minuts amb un jugador menys) davant un conjunt visitant incapaç de superar el mur català.

Sense gasolina contra un equip sense fisures, l'equip illenc ha cedit tres marques més contra una Catalunya que no ha perdonat, i amb els assajos de Pablo Maynadié, Ankheraba Drame i Gaspar Giner ha arrodonit fins el 45 a 5.

Així, Catalunya ha sumat avui tots els punts possibles i se situa líder en les dues competicions. El proper partit dels catalans serà el proper cap de setmana del 16 i 17 de novembre a Castella i Lleó.