Les seleccions catalanes S16 i S18 derroten València

Doble victòria catalana

Dissabte va ser un dia rodó a la Foixarda. L'estadi barceloní va vibrar amb les seleccions catalanes masculines S16 i S18, que afrontaven la tercera jornada del Campionat Autonòmic rebent València. Els conjunts infantil i cadet de la Ginesta van derrotar els visitants per sumar 5 punts més i seguir al capdavant de la classificació.

Defensant el liderat

El primer equip en oferir una victòria al públic local va ser la selecció S16. Els nois de Dani López i Ezequiel Cánepa van vèncer 29 a 21 en un ajustat duel que va veure la majoria dels punts a la primera meitat.

cats16_val_rugbycat

La selecció S16 va aconseguir un treballat triomf

L'inici d'enfrontament va ser especialment frenètic, amb una Catalunya desbocada que va anotar al minut 6 gràcies al mig de melé Pablo Pérez i la transformació posterior de Marcel Sirvent. La resposta visitant va ser immediata, doncs de la mà de Daniel Catanzaro València empatava el matx al minut 10.
La reacció catalana va ser contundent: primer Segis Pérez abans del quart d'hora i poc després Juan Miguel las Heras anotaven un assaig per tornar a agafar l'avantatge al marcador (19 a 7). Però no va acabar així la primera meitat, ja que el segon centre visitant Ignacio Piñeiro superava la defensa local per enviar el matx a vestidors amb un 19 a 14.
La segona part va perder el ritme anotador i va donar pas a les defenses, i de nou Catalunya agafava la iniciativa amb un cop de càstig de Marcel Sirvent al minut 37 i una marca de Noah Cánepa al 48. Novament els visitants s'apropaven a l'electrònic amb el tercer try de la tarda (d'Andreu Masià) a falta de 13 minuts per al final.
noah_cats18_rugbycat

Noah Cánepa va anotar el darrer try català

Amb el 29 a 21 van transcórrer els darrers instants d'un enfrontament que ja no va veure més canvis en el marcador. Amb el triomf, Catalunya suma 5 punts més i defensa el liderat mantenint la distància respecte els seus perseguidors, Andalusia i Madrid, a qui visitarà en les dues darreres jornades (16 de febrer i 2 de març).

Contundent victòria de la selecció S18

Com els seus companys de la selecció S18, els cadets de Catalunya van arrencar amb empenta el seu partit, estrenant el marcador al minut 4 (Edgar Serres). Igualant les forces, el combinat valencià va emptar l'enfrontament abans del quart d'hora de partit de la mà del seu capità Arnau Andrés.

cat_s18_val_rugbycat

Els S18 catalans van dominar el partit

El 5 a 5 va mantenir-se fins el minut 21, quan el número vuit de la Ginesta, Segundo Urraza, trencava la defensa rival per posar el 12 a 5 gràcies a la transformació de Serres. La bona dinàmica dels catalans va dur-los a un nou assaig abans del descans, en aquest cas de l'aler Joaquín Techera que enviava el duel a la mitja part amb un bon 17 a 5.
Els de Toti Ribas i Mario Sans van tornar a sortir al camp amb determinació a la represa, i poc després del xiulet de l'àrbitre, Hugo Martín plantava l'ovalada per eixamplar la diferència fins el 24 a 5. La resistència valenciana no va cedir, i amb l'assaig d'Enrique Bolinches al minut 44 els visitants s'aferraven a l'esperança de remuntar.
Però Catalunya no va caure en nerviosismes, i sense dubtes va sentenciar l'enfrontament amb un cop de càstig d'Edgar Serres al minut 62 i amb un try de l'obertura Lucas Pichot al 65. La darrera paraula va ser per a València, que s'acomiadava de la Foixarda amb una marca de Javier Amatud que dibuixava el 34 a 15 definitiu.
catalunyas18_valencia_rugbycat

Els de Toti Ribas mantenen el bon rumb

Amb la victòria, Catalunya suma 5 punts i trenca el triple empat al capdamunt de la taula, deixant enrere València. Tot i així, els de Toti Ribas segueixen igualats amb Madrid, que els guanyen la partida als catalans per l'average de punts.