Les seleccions catalanes S16 i S18 van tancar dissabte la temporada de competició amb el darrer partit del Campionat Auonòmic davant Madrid.

Al Baldiri Aleu, els conjunts infantil i cadet rebien la tres vegades consecutiva campiona del torneig, i tot i que els dos van perdre, els S18 van quedar-se a molt poc d'aconseguir el triomf.

84438349_2697980680289735_7095760270525464576_o

Derrota "in extremis" dels S18

L'equip entrenat per Jordi Justícia va signar una primera part remarcable, desplegant una defensa perfecta i atacant amb ritme i verticalitat un Madrid sorprès per l'empenta catalana.

Primer un cop de càstig de Marcel Sirvent i a la mitja hora un try de Luka Campos posaven el 10 a 0 en el marcador, tot i que just abans del descans els castellans van retallar la diferència amb una marca de Mikheil Nadirashvili.

Amb el 10 a 7 es va reiniciar el matx i la selecció catalana es va veure obligada a defensar-se de les ofensives d'un revifat Madrid. Sense fisures en defensa i recuperant la possessió gràcies als contundents placatges, Catalunya va anotar per partida doble (Pablo Pérez i Sirvent) per escapar-se fins el 24 a 7.

Tot i que el triomf semblava proper, el bon joc de Madrid i l'expulsió temporal de Lluc Hinojosa van posar molta pressió sobre la defensa local, que va veure com en un quart d'hora els de blanc remuntaven l'enfrontament amb tres assajos.

Acta del partit

D'aquesta manera, Catalunya perdia 24 a 26 davant la vigent campiona i acabava el Campionat Autonòmic en segona posició empatada amb Andalusia.

Mal dia per al conjunt S16

El segon partit del matí va estar protagonitzat per les seleccions S16 de Catalunya i Madrid, que va dominar clarament l'enfrontament.

El conjunt castellà necessitava la victòria per assegurar-se el títol de campions, i des de l'inici va demostrar que tenia ganes d'esvaïr qualsevol dubte.

Ja en els primers deu minuts, els madrilenys van anotar quatre assajos que van deixar clara la superioritat visitant.

La tònica del partit va ser la mateixa tot el partit, amb un Madrid vertical i segur que va trobar els forats a la dèbil defensa catalana. Al final, els castellans van endur-se el triomf per un clar 19 a 78 i deixava Catalunya en la quarta plaça del Campionat.