La selecció catalana cau en la pluja de Galícia

Fotografia de Diego Dolan

Inici desafortunat

La selecció catalana femenina no va poder endur-se el triomf d'Elviña. El conjunt entrenat per Graham Smith va caure al camp del CRAT A Corunya sota una intensa pluja (en alguns moments fins i tot granissada) que va marcar el desenvolupament de l'enfrontament.
Van ser les gallegues les primeres en colpejar amb un assaig de Mariana Romero al minut 4. Sense acabar d'enllaçar bones fases de joc, Catalunya va entrar mica en mica en el partit, fins que Bless Orji va empatar el duel al 22 després d'un maul. Tot i que les quadribarrades van dominar un pèl més la possessió abans de la mitja part, cap dels dos conjunts va ser capaç de mostrar un bon joc i el duel marxava a vestidors amb el 5 a 5.

56290963_10157382757169574_2939354911621513216_o

La climatologia va dificultar en molts moments el desenvolupament del joc / Diego Dolan

A la segona meitat el guió va ser molt similar: el jove conjunt de Catalunya no es trobava i Galícia li anava menjant el terreny i la moral mica en mica. Així, al minut 53 la novazelandesa Michaela Baker donava 7 punts més a les locals gràcies a una marca i passava la pressió a les catalanes, obligades de nou a remuntar.
No va haver-hi èpica a Elviña per a les nostres, ja que al minut 74 la segona línia gallega Mónica Castelo plantava l'ovalada en zona catalana per posar un ampli 19 a 5. Sense tirar la tovallola, Catalunya va tenir l'última paraula en el partit gràcies al try de Magda Verdú en el darrer minut.
56325293_10157382753254574_8257298673528995840_o

La selecció catalana va encallar-se a Galícia / Diego Dolan

L'assaig de la tercera línia servia tan sols per ajustar un pèl el marcador, que en finalitzar l'enfrontament mostrava un 19 a 10 que complica molt ser a la final a la selecció catalana. La segona jornada del Campionat Autonòmic veurà un Andalusia vs Galícia, mentre que el dissabte 27 d'abril les andaluses visitaran la Mar Bella per veure-se-les amb Catalunya.