Cara i creu per a les seleccions catalanes S18 i S16

Jornada agredolça

La quarta jornada del Campionat Autonòmic va deixar un regust agredolç a l'expedició catalana. Mentre la selecció catalana S16 va caure davant Andalusia per 20 a 14 en l'enfrontament que obria el matí de rugby, els S18 va derrotar els andalusos per 21 a 26 en un duel vibrant.

Derrota en un mal partit

La selecció catalana S16 no va trobar-se a la Cartuja. Els nois de Dani López i Ezequiel Cánepa van  estavellar-se contra una organitzada defensa andalusa i cedien la primera derrota de la temporada després de quatre partits.
Els infantils van marxar al descans perdent 10 a 0 després d'un cop de càstig matiner de Javier Sánchez i una marca a la mitja hora de partit de Maxim Ermakov que premiava l'empenta local i castigava una Catalunya incapaç de trobar els espais en el mur verd.

50655438_2030893390331804_307183684576870400_o

La selecció S16 no va tenir el dia / Jaume Andreu

A la segona part una marca als cinc minuts de Pol Rivero donava esperances al "XV" de la Ginesta, però de seguida Sánchez tornava a posar terra pel mig amb un nou assaig (17 a 7). Durant 20 mintus, Catalunya va intentar remuntar el partit sense sort, xocant una vegada i una altra contra l'insuperable defensa andalusa.
Els de la Cartuja semblaven sentenciar l'enfrontament a falta de dos minuts amb un cop de càstig, però en el minut 69 Noah Cánepa interceptava una passada de la tres quarts andalusa per revifar les esperances catalanes. Amb el 20 a 14, el mateix Cánepa va tenir la darrera oportunitat per donar la volta al marcador, però el bot de la seva puntada de peu no va ser afortunat i la pilota sortia per la banda per posar punt i final al matx.
52598658_2151587751837802_8624694801708613632_o

Els andalusos van superar Catalunya / Jesús León

Amb la derrota, la selecció catalana S16 sumava almenys un valuós punt de bonus defensiu abans de la darrera jornada del campionat que els portarà a Madrid el cap de setmana del 9 i 10 de març. Catalunya està obligada a guanyar si vol alçar-se amb el campionat.

Remuntada i triomf de la S18

La selecció catalana S18 va saltar a la gespa de la Cartuja amb força. Els cadets van deixar clar des del primer minut que volien el triomf, i en la primera ocasió de perill plantaven l'ovalada en zona de marca rival després d'un imparable maul iniciat en una touche que materialitzava Fede D'Acunto.
La voluntat dels catalans va quedar contrarrestada pel fort vent que tenien en contra i per una altra gran defensa andalusa. Els locals van frenar els intents quadribarrats i van posar un punt d'intensitat extra en una primera part per oblidar de Catalunya.

52303910_2151587618504482_2135802191653371904_o

Catalunya va patir a la primera meitat / Jesús León

Andalusia, sense dominar possessió ni territori, va ser capaç d'anotar dues marques en les poques ocasions de perill que va generar. Primer Akemi Martínez i després Ike Irusta perforaven la tres quarts catalana per enviar el duel a vestidors amb un preocupant 14 a 7.
La segona part va ser una altra història. Amb el vent a favor i les ganes d'esborrar els primers 35 mintus, Catalunya va demostrar de què és capaç. Els de Toti Ribas i Mario Sans van agafar les regnes del partit per tancar Andalusia al seu camp durant 25 minuts. Els visitants van desplegar durant gairebé mitja hora el seu rugby ràpid i contundent, combinant fases de davantera amb incisives carreres de la tres quarts.
Així, Facundo Romano, Hugo Martín i Joaquín Techera van assajar per donar la volta al marcador i posar-se 14 a 26 per davant gràcies a un molt bon joc en conjunt. Restaven tan sols 9 minuts  per al final i el triomf semblava assegurat, però la relaxació va jugar una mala passada als nostres, que encaixaven a falta de 5 mintus un try que ajustava el marcador 21 a 26.
51208979_2031183210302822_7203214317842333696_o

Catalunya prepara el viatge a Madrid com una final / Jaume Andreu

Per fortuna i bona defensa visitant, Andalusia no va poder anotar més (va fallar un cop de càstig) i la selecció catalana S18 sumava un triomf que ho deixa tot obert de cara al partit definitiu de Madrid. Catalans i castellans empaten a 20 punts al capdavant de la classificació, però l'average favorable a Madrid obliga Catalunya a vèncer en aquest partit si vol aixecar la copa de campions.