Les seleccions S16 i S18 no poden amb Madrid i es queden sense títols

Fotografia de Joaquín Rivero
Amarg final per a les seleccions catalanes S16 i S18. Els dos conjunts van jugar ahir a Madrid el cinquè i últim enfrontament del Campionat Autonòmic d'aquesta temporada, i contra la selecció local, els infantils i els cadets de Catalunya van caure i es quedaven sense títols.

Partit mogut sense premi

Els primers en perdre van ser els S16, que van protagonitzar un entretingut i empatat enfrontament contra els castellans. Tot i que va ser Madrid qui es va avançar amb un cop de càtig d'Hugo Douglas al minut 9, els nois de Dani López i Ezequiel Cánepa van reaccionar amb severitat, anotant tres elèctrics assajos.
Lluc Hinojosa i Àlex Medina per partida doble plantaven l'ovalada per als catalans per posar un marcador de 3 a 19 a Las Terrazas al minut 20. La resposta de Madrid també va ser contundent i immediata, doncs al 22 i al 29, Luís Hernández i Santiago López retallaven amb un try per barba. Altra vegada, però, els de la Ginesta demostraven ser molt perillosos en atac, i amb el temps ja complert Noah Cánepa anotava per als nostres i enviava el duel a vestidors amb un favorable 14 a 26.
A la segona meitat la selecció de Madrid va saber controlar millor el partit, dominant la possessió i el territori i aplicant molta pressió en els rucks catalans per incomodar les ofensives visitants. A més, dues marques matineres (als minuts 39 i 44) de López i Jose Luis Belmonte ja van capgirar l'electrònic 31 a 26 a les primeres de canvi.

madrid_catalunya_s16_rugbycat

Els S16 van oferir un entretingut duel / Joaquín Rivero

Tot i la lluita i empenta constants dels catalans, els infantils de la Ginesta no van saber trobar els forats a la defensa madrilenya, i tot i comptar amb dues bones ocasions per empatar o capgirar el resultat, va ser Madrid el que va anotar al minut 68 gràcies a Hugo García i s'assegurava el triomf. D'aquesta manera, Catalunya acabava el torneig en tercera posició degut a la victòria d'Andalusia contra Navarra.

Sense opcions a la segona part

Més dura va ser la derrota dels cadets a Las Terrazas. Els nois de Toti Ribas i Mario Sans van lluitar en un partit més estancat que l'anterior, en què les defenses s'imposaven per sobre els atacs i en què cap dels dos equips va estar encertat en el joc a les mans durant la primera part.
De fet, van ser els errors propis els que van condemnar la selecció catalana en els primers minuts, concedint masses cops de càstig a un conjunt madrileny que els va saber aprofitar: en poc més d'un quart d'hora, l'obertura local Gonzalo Vinuesa va transformar tres xuts per donar als castellans un avantatge de 9 a 0.
La reacció catalana va fer efecte abans del descans, amb un assaig de maul culminat per Fede D'Acunto i un cop de càstig que el propi tercera línia va fer passar entre els tres pals. Amb el 9 a 8 s'arribava a la mitja part.

seleccio_s18_rugbycat

La selecció S18, després del partit

La represa va començar amb un Madrid més endollat i agressiu que als cinc minuts va anotar (Jose Ramón) per posar el 14 a 8 a l'electrònic d'Alcobendas. La mala sort i la rigurositat arbitral van caure sobre Catalunya, que quan intentava la remuntada va veure com al tercera línia Guillem Valenzuela li mostraven una targeta vermella per un placatge perillós al minut 47.
Amb un jugador menys, les opcions dels catalans es van esfumar. Malgrat lluitar amb passió i orgull els 23 minuts restants de partit, el combinat castellà va saber jugar amb l'avantatge i va aconseguir dos assajos i un cop de càstig per engreixar el marcador fins el 31 a 8 definitiu.
D'aquesta manera queia per primera vegada Catalunya S18 en el Campionat Autonòmic d'enguany en què ha acabat en segona plaça i així s'acomiadaven molts dels jugadors de la selecció catalana en categories inferiors, que disputaven enguany els últims minuts com a cadets abans de fer el proper curs el salt al sènior.