El Sant Cugat i el BUC jugaran la final de la DHC Femenina

El primer plat dels playoffs de la Divisió d'Honor Catalana Femenina no va decebre ningú. Can Vinader va rebre amb tots els honors els quatre semifinalistes de la millor lliga de Catalunya, i els protagonistes van estar a l'alçada.

El Sant Cugat sorprèn la Santboiana

A les 11h puntuals arrencava el primer enfrontament entre la Santboiana i el Sant Cugat. Primer i quart classificat es veien les cares després d'haver-se endut cada un un duel en la fase regular, i malgrat la distància entre ells i les baixes d'un i altre bàndol, el duel va ser emocionant i empatat.
El Sant Cugat va sortir endollat des del primer minut, demostrant que intentaria jugar des de totes les parts del camp, renunciant fins i tot a xutar a touche en els cops de càstig. L'estratègia vallesana va sorprendre la Santboiana, que va defensar amb ordre i contundència en els primers compassos dins el camp rival però poc a poc es va anar diluïnt davant la insistència vermella.

52961857_2072040699550406_3984880140516589568_o

Bless Ijeoma va estrenar el marcador / Jaume Andreu

Va ser, però, la Santboiana la que va anotar en primer lloc: al quart d'hora de partit, Bless Ijeoma culminava una bona combinació blava i posava les seves per davant 5 a 0. Poc després, i quan pitjor ho estava passant el Sant Cugat, Eli Segarra interceptava una passada dins la seva 22 per creuar-se tot el camp, plantar l'ovalada sota pals i posar les noies d'Albert Casorran per davant 5 a 7.
Les santcugatenques van seguir creixent en possessió i territori fins el punt de dominar els darrers compassos de la primera meitat i marxar a vestidors amb un 5 a 14 després que Anna Soa assagés a la base del pal al minut 33.
A la segona part va canviar el guió de cap a peus. La Santboiana va prendre la possessió al Sant Cugat i les va tancar al seu camp, atacant amb més insistència que encert durant els últims 40 minuts. La defensa vermella i les errades blaves van entorpir la feina de les de Pablo Arévalo, que fins el minut 60 no van anotar el seu segon try gràcies a Elena Tusell.
La marca va donar a les a les del Baldiri Aleu, però quan semblava més a prop la remuntada, una nova intercepció d'Eli Segarra va canviar el guió del matx. La centre santcugatenca (MVP de la semifinal) va tornar a creuar-se mig camp per sumar la seva segona marca, i amb la transformació de Natàlia Palou (perfecte en els xuts) s'escapaven fins el 12 a 21.
52708480_2072042292883580_960796575095848960_o

La felicitat va desfermar-se entre les files santcugatenques / Jaume Andreu

Sense baixar els braços o caure en la desesperació, la Santboiana va tornar a posar sota setge la defensa vallesana, anotant al minut 75 un assaig de Victòria Dorca que donava vida a les líders del campionat.
El final del partit va tenir de tot, amb dos mintus finals de bogeria a cinc metres de la marca santcugatenca que va permetre la Santboiana seguir amb vida fins el xiulet final. El resultat no es va moure, però, i el 17 a 21 confirmava la sorpresa i enviava el Sant Cugat a la final de la Divisió d'Honor Catalana.

El BUC acaba amb la maledicció

La segona semifinal del matí portava la reedició de la final de la temporada anterior. BUC i GEiEG es tornaven a veure les cares després que les gironines haguessin vençut en els dos partits de la fase regular.
El vigent campió, però, va ser durant 20 minuts un espectador del desplegament ofensiu del BUC. Les barcelonines van sortir amb una marxa més a l'enfrontament, imprimint un ritme altíssim a l'atac per desestabilitzar totalment les del Palau Sacosta.

53298638_2072072056213937_4567160509081583616_o

Maria Espada, en una acció del partit / Jaume Andreu

Jana Gomà estrenava el marcador al minut 4, Maria Espada engreixava el resultat al 8 amb un altre assaig i Aina Trabado (MVP de la semifinal) ampliava amb un encertat cop de càstig. Tan sols havien transcorregut 14 minuts i l'electrònic de Can Vinader ja dibuixava un 13 a 0. La tempesta negra va seguir colpejant les grupistes, i Júlia Trabado plantava el tercer assaig del BUC al minut 18 per furgar en la ferida gironina.
La reacció del GEiEG va arribar amb el canvi de posició de Paula Xutglà passant a ser la mig de melé. La davantera vermella va començar a rutllar i a dominar la possessió i el territori, però va trobar-se davant una defensa agressiva i organitzada que no va regalar ni un pam. Tan sols Eva Garcia, després de molts minuts d'atac, superava el mur negre per apropar les seves fins el 18 a 5.
No va acabar així la primera meitat, doncs l'estat de gràcia del BUC es va confirmar amb una nova marca al fil del descans de Clara Rodríguez que posava coll amunt la remuntada del GEiEG (23 a 5).
52598763_2072072306213912_6698157293755695104_o

La defensa del BUC va frenar en sec el GEiEG / Jaume Andreu

La segona part va ser pràcticament un monòleg gironí. Insistentment va intentar el GEiEG trobar els forats en la defensa del BUC, però tot i el superior pes de la davantera vermella, que avançava a base de mauls i fases curtes, les ofensives de les noies de Coral Vila acabaven sempre frustrades.
En tota la segona part tan sols va haver-hi una marca, de Judit Toro, al minut 58, que va deixar el definitiu 23 a 10. Després d'una primera part de desplegament ofensiu per part  del BUC, els últims 40 minuts van ser una demostració de la millor defensa de la DHC.
El partit arribava al final i el BUC es convertia de manera justa en el segon finalista de la lliga. La gran final es jugarà dissabte que ve a les 11h a la Foixarda, i es podrà veure en directe per les televisions locals i en streaming per Xala.cat.