Matí de diumenge agredoloç a Cornellà, on les seleccions catalanes S16 i S18 van jugar la quarta jornada del Campionat Autonòmic davant Andalusia.

Mentre el combinat infantil va arrencar amb una derrota per 12 a 38, la selecció S18 va protagonitzar una remuntada espectacular per endur-se el triomf per un ajustat 18 a 17.

En qualsevol cas, tant els S16 com els S18 es queden ja sense opcions d'endur-se el títol, doncs amb la derrota els de Gonzalo Beltrán no poden disputar-li el Campionat a Madrid i els S18 ja tan sols poden competir per la segona plaça després de la victòria dels madrilenys contra València que els permet reeditar el títol de campions.

82906185_2672279082859895_6358664696219828224_o

Mal dia de la selecció S16

La selecció catalana S16 no va tenir el dia ahir contra una Andalusia superior en atac que va aprofitar tots els espais de la defensa de tres quarts catalana.

Així, els visitants van marxar al descans amb un clar 0 a 33 mostra del domini verd durant la primera meitat de l'enfrontament.

A la segona part l'actitud i el rendiment dels catalans va millorar, anotant dues marques, de Joan Pacheco i George Hill que contrarrestaven l'assaig andalús per deixara el marcador en el 12 a 38 definitiu.

Amb aquest resultat, Catalunya es queda sense opcions de competir pel títol, i el darrer enfrontament de l'1 de febrer contra Madrid servirà per intentar quedar el més amunt possible.

Victòria èpica dels cadets

La nota positiva de diumenge la van posar els jugadors de la selecció S18. El conjunt entrenat per Jordi Justícia va sortir amb ganes renovades després de la desfeta a València en el darrer partit i contra Andalusia va signar un bon partit.

Els catalans van dominar la possessió i el territori pràcticament tot el duel, i tan sols la ineficàcia a l'hora de rematar les jugades i la velocitat i precisió dels andalusos en el contraatac van impedir un triomf menys sofert.

Andalusia va colpejar primer, amb un try al minut 2 del seu capità Pablo Torres que immediatament va respondre el conjunt local amb l'assaig de Josep Gruart en una treballada seqüència de la davantera quadribarrada.

El marcador tan sols el va moure abans del descans Marcel Sirvent amb un cop de càstig que deixava el resultat en un 10 a 5 que feia preveure una segona part emocionant.

I així va ser, doncs en una pèrdua de pilota catalana en camp rival, la velociata de Jeremy Trevithick empatava el partit, i el mateix segon centre andalús tornava a escapar-se al minut 52 per donar als seus un avantatge de 10 a 17.

Sense caure en la frustració de dominar però veure's per sota en el marcador, Catalunya va agafar les regnes del matx i va creure en una remuntada que va començar a cuinar-se al minut 58 amb l'assaig de Lluc Hinojosa (15 a 17).

La gesta la va completar Sirvent a falta de 3 minuts per al final del partit, convertint un cop de càstig proper a la banda esquerra que donava als de Justícia el triomf momentani per 18 a 17.

Un triomf que van saber assegurar-se en uns minuts finals de control de la possessió en camp andalús i que serveix als de la Ginesta per ser segons en un Campionat Autonòmic que ha tornat a guanyar Madrid. Els castellans visitaran el Baldiri Aleu l'1 de febrer.